En bra start och ett recept

Jag har haft en jättebra dag och start på året. Hoppas att ni också har haft det. 
 
Tog en promenad i solen till gymmet, med mina favoritpepplåtar och log mot alla jag mötte, som säkert bara tyckte jag såg knäpp ut. (ler väldigt konstigt och onaturligt med tandställning...) 
Sprang på älsklingshulda och hann byta några ord innan jag körde ett lagom, bra och skönt pass på gymmet. Det var så kul och jag hoppas verkligen att min motivation håller i sig. 
 
Sen gick jag köpte fikabröd på vägen hem, sen komma mamma och moster förbi och hängde lite. Dom hade också köpt fikabröd. Sen åkte dom och jonathan kom förbi i några timmar. Fint att ha honom hemma. 
 
 
Anyway. Jag skulle kika in här för att tipsa om ett nytt favoritrecept som jag gjorde på nyår. 
Jag går sällan efter recept utan får inspiration från någon bild eller så och hittar på nått som verkar gott. 
 
Sötpotatis och kyckling med smak av fetaost och soltorkad tomat. 
 
Dela en sötpotatis på mitten, hacka lite i den med en gaffel och in i ungen på typ 200grader.
Det tar cirka en timme för potatisen så man får känna på den då och då. När man känner att den snart är klar (mjuk så att gaffeln inte fastnar i den) så tar man ut den, skär ett snitt i mitten och lägger i smaksatt persiljesmör i jacket och lägger fetaost uppepå. In i ungen en stund till.
 
Under tiden potatisen blir klar steker man kycklingstrimlor så att de får färg, och klickar i smaksatt creme fraiche med smak av Fetaost och soltorkade tomater. Den är så god och världens bästa grej, man kan ha den till allt! Sen kan man krydda det efter smak och tycke.
 
Lägger potatisen och kyckligen på tallriken, lägger på strimlade soltorkade tomater och slänger dit en kvist med timjan. Wooila! Om man inte berättar hur enkelt det är kan man faktiskt imponera ordentligt för det är så gott. Potatisen i ugnen tar ju tid men det sköter sig själv, sen går resten så snabbt. Vi åt detta på nyår, jag och finaste mollsan. 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: