After women, flowers are the most divine creations - Christian Dior

Godmorgon! 
 
Jag har gaanska nyss klivit upp och ätit frukost. Gick en runda i lägenheten och fräschade till mina blommor och sitter nu här och lyssnar på podd och bloggar. 
 
Det bästa jag vet är V A R D A G S L Y X. och jag är faktiskt ganska duktig på det. Sen kan ju vardagslyx vara så olika för alla men jag kommer skriva om mina tio bästa tips gällande vardagslyx här kommande tiden. 
 
 
 
Först. Blommorna! Jag älskar blommor och det gör att jag trivs så mycket i lägenheten med nya fina blommor. Nu har jag liljor och de doftar gott gott i hela lägenheten. (akta er för de orangea spröten dock, de färgar som tusan)
 
  • Jag köper oftast snittblommor, för då kan man köpa två olika buketter och blanda dessa som man vill i olika vaser så att det blir en röd tråd i lägenheten. 
  • Det som också är så bra med att köpa två buketter är ju att man oftast får med en liten påse blomnäring. Fördela då ena påsen i alla vaser och spara den ena. 
  • När det har gått en/några dagar och vattnet börjar bli lite grumligt, rädda dom!! Ta ut blommorna, snitta blommorna 1-2 cm. Byt ut vattnet och fördela den andra påsen näring i alla vaser. 
  • Köp fina vaser! och krukor, för blommorna som inte är snittblommor. 
  • Det finns verkligen helt ok blommor på de bättre Ica, Coop osv. Billigt! 
Detta är bara några små tips. Ska man gå in på det ordentligt ska vattnet vara i olika temperaturer för olika blommor, man ska snitta de rakt eller snett osv. Men då får ni vända er till en florist haha. 
 
Liljor. 
 
Hortensia, en favorit. (och jättegod kyckling/curry gryta som jag ska skriva om)
 
Hyacint. 
 
Kommentera inlägget här: